Skip to main content

Two weeks in Thailand

BACKPACKING IN ASIA FOR THE FIRST TIME


Přepnout do češtiny


Saying good-bye to student life means that I can no longer use my student discounts but also that I have to plan my vacations more thoroughly. I was used to spend my vacations mostly in European summer destinations, but in the summer of 2019 I just started my new job and couldn´t simply pack a suitcase and head to Greece for two weeks. I was looking forward to my September adventure, but then we pushed the planning to October but eventually have to push it even further (work and responsibilities suck!).

I knew for sure I need to go some place warm. But Europe just gets kind of cold in late November and Caribbean sea gets kind of expensive in… well, all the months. So my eyes started to shift towards South-east Asia. Warn temperatures? Check. Cheap? Check. Paradise on Earth? Check! We were deciding between Thailand and Vietnam, but the Lonely Planet guide had so many beautiful pictures from Thailand, that we decided to go for it. Air China just had a special promo for plane tickets with a stopover in Beijing, we managed to buy sandals and linen pants for the journey and… off we went.


We spend two full weeks in Thailand. There is no way you can see the whole country in such short time, so we had to decide which slice of paradise we want to visit. Eventually, we came to a decision, that as a first-time backpackers we shouldn´t probably get too adventurous and we chose to stick to the basics. The must-see tourist spots can be more expensive and less authentic, but it also comes with a little bit of a safety net. We managed to see Bangkok, the Krabi region and the Ko Phi Phi islands.

This is what our itinerary looked like:

Day 1: 23rd November we flew from Vienna to Bangkok on board Air China.

Day 2: During an 8-hour layover we had a chance to visit Beijing and see the Forbidden City (or more specifically, we saw the outsides of the Forbidden City)

Day 3: We spent one day in Bangkok in which we saw the main tourist attractions and fell in love with Thai cuisine.

Day 4: We took a train and went to Ayutthaya for a day.

Day 5: After breakfast we flew to Krabi and spent the next few days in the Ao Nang village, which is a great starting point for one-day trips in the region.

Day 6: Trip to Ao Phang Nga national park, famous for the “James Bond” Island.


Day 7: A boat trip to 4 Islands – it is one of the most famous and popular boat trips in Krabi.

Day 8: A visit to an elephant sanctuary, where we had a chance to meet the gentle giants, pet them, feed them, walk with them and bathe with them in a pond. No riding!

Day 9: Biggest adventure of my life – we borrowed scooters and drove to the Tiger Cave Temple.

Day 10: After five days in Ao Nang we moved to Ko Phi Phi, one of the most popular places in Thailand (and maybe all of South-east Asia).

Day 11: We hiked up to the viewpoint overlooking the main island. Afterwards we spent the afternoon on a beach that was probably private and not meant for us. Oh well…

Day 12: Took the “only morning trip” and discovered the neighbouring islands by speedboat. There was snorcheling, monkeys and sharks! Last island activity of the vacation was kayaking in the bay.

Day 13: Our trip is slowly coming to an end, we moved back to the land and took a plane back to Bangkok.

Day 14: One last day in Bangkok before we headed to the airport and went home.

We flew back to Vienna on 6th December, again with a layover in Beijing (this time without the city tour).





Well, there you have it. You don´t have to be a digital nomad, experienced traveller, you don´t even have to speak three languages and have a month of holiday. Even two beginners such as us could pull it off without getting killed, lost or injured. I will continue to write about our travels, our experiences and adventures. Let me guide you through sun-lit Thailand and what it has to offer to first-time backpackers.

Part 1 – How our trip started (and almost ended) in Beijing

Part 2 – Bangkok: the Asian city of angles

Part 3 – Ayutthaya: cotton candy in a crepe and a lot of old ruins

Part 4 – AoNang: a begginer´s guide

Part 5 – AoNang: get moving!

Part 6 – Ko Phi Phi: a complete guide

 

Bonus articles:

-          Thevery best of Thai cuisine (what we liked and loved)

-          Packing for Asia (a guide for absolute beginners)

-      Everything you need to know about renting a scooter in Thailand

 

And what kind of a travel blogger would I be, if I didn´t include pictures? There will be some on this website, but you can find even more on my Instagram. Name of the account is the same as this blog – whereisiveta. Don´t forget to follow for more content and travel inspo.

 

Bon voyage!


Comments

Highlights

Ao Nang - výlety v oblasti Krabi

Switch to English Okolí Krabi toho nabízí k vidění opravdu hodně. Najdete tu neuvěřitelná pobřeží s nádhernými skálami, které se zvedají od moře do obrovských výšek. Najdete tady maličkaté ostrůvky s tím nejbělejším pískem a nejprůzračnější vodou. Najdete tu spoustu opic i schovaných buddhistických chrámů. Najdete tu národní parky a přírodní rezervace. My jsme strávili v Ao Nangu zhruba 5 dní, takže jsme měli šanci jen nakouknout pod pokličku.  Všechny výlety jsme měli naplánované už z domu – alespoň do té míry, že jsme věděli, co chceme vidět. Kromě sloního útočiště jsme ale neměli žádný jasně daný časový harmonogram. Nakonec jsme první den vyrazili na celodenní výlet na James Bond Island a druhý den jsme strávili na čtyřech ostrovech. Třetí den jsme si užili návštěvu u slonů a čtvrtý den jsme nasedli na půjčené motorky a vydali se prozkoumávat okolí na vlastní pěst.  James Bond Island  Ráno nás vyzvedl mikrobus přímo u hotelu, jeli jsme zhruba s deseti dalšími lidmi. Čekal nás sice p

Jak vidět Neapol a neumřít u toho

Switch to English/comming soon       Nejsevernější město Afriky. Jedno z nejnebezpečnějších měst Evropy. Domov mafie, která operuje po celém kontinentu. O Neapoli se toho říká hodně, a spousta z toho nejsou zrovna lichotky. Je to město, které vzbuzuje emoce, a ne nadarmo se tvrdí, že Neapol musíte buď milovat, nebo nenávidět – nic mezi tím. Takže když se objevily zpáteční letenky za pár stovek, bylo jasné. Tentokrát strávíme sedmnáctý listopad v srdci italské Kampánie. Fun fact na začátek. Víte, odkud pochází rčení „Vidět Neapol a zemřít“? Pokud si myslíte, že je to důkaz neapolské krásy – že po její návštěvě už můžete v klidu umřít, protože jste viděli všechno – pak vás nejspíš zklamu. Je to pozůstatek z doby, kdy sem jezdili námořníci z celého světa a vozili s sebou kromě zboží taky syfilis. Takže vlastně viděli Neapol a pak hned umřeli. Opravdu, vygůglete si to. Ale teď už k cestopisu. Neapol je město naprostých kontrastů. Široké nekonečné moře a prťavé tmavé uličky. Vůně pizz

Ao Nang - úvod pro začátečníky

Switch to English Poté, co jsme ochutnali Bangkok, jsme se přesunuli asi o tisíc kilometrů jižněji. Na další týden nám byla domovem oblast Krabi, odkud jsme vyráželi na výlety po souši i po vodě. Provincie Krabi je nádherné místo, kde je toho k vidění strašně moc. My jsme nakonec sáhli po těchto aktivitách: Výlet na 4 ostrovy Výlet na James Bond Island Půldenní výlet do sloního útočiště Půjčení motorek a výlet po okolí A spousta dobrého jídla V tomhle článku bych se s vámi chtěla podělit hlavně o praktické tipy týkající se dopravy, ubytování a zařizování výletů. O tom, co jsme všechno viděli a zažili, se podělím zase příště. Dobré ráno z Ao Nang! Přílet do Krabi Přelet z Bangkoku do Krabi zajišťovala thajská nízkonákladovka Thai Lion Air. Batožina tu sice není v ceně, ale při kupování letenky si ji můžete za docela slušné peníze připlatit. Výhodou je, že si přesně zvolíte, s jak těžkým batohem nebo kufrem poletíte. Cena se potom odvíjí od zvolené váhy. My jsme optimisti, tak

Kompletní průvodce souostrovím Phi Phi

Switch to English Souostroví Phi Phi patří právem mezi nejnavštěvovanější místa v Thajsku (a možná v celé jihovýchodní Asii). V průvodci jsem o tomto místě četla, že je jako hollywoodská hvězda – každý den zde trvají večírky až dlouho do noci, ale druhý den se opět probudí svěží a v celé své kráse. Lepší přirovnání bych asi nevymyslela. Bohužel, takový životní styl si vybírá svou daň a těžko říct, jak dlouho toto zběsilé tempo Phi Phi vydrží.  V dnešním článku bych vám chtěla předat všechno, co jsme se během naší kraťoučké zastávky na tomto místě dozvěděli. Kde se ubytovat? Co a kde jíst, abyste neutratili majlant? Jaké aktivity vás v Phi Phi nadchnou? Kde jsou nejlepší pláže? Čtěte dál a třeba se tohle všechno dozvíte.  Pořádný tropický ráj, co? Ale nejprve trocha zeměpisu a historie. Souostroví Phi Phi se nachází v Andamanském moři, kousek od východního pobřeží Thajska. Najdete ho mezi ostrovem Phuket a provincií Krabi, takže není divu, že kromě dovolenkářů, kteří se zde ubytují na n

Dobro došli na Balkán

ZÁPISKY Z CESTY DO ČERNÉ HORY (červen 2018) Switch to English Člověk si myslí, že když zažil Itálii a Řecko, že už zažil všechno. Člověk si taky myslí, že když zná Chorvatsko, tak zná Balkán. Špatně. Špatně. Přitom stačí popojet o kousek jižněji od Dubrovníku a začnou se dít věci. V Černé Hoře jsou prostě kulturní šoky zajištěny - zkrátka dobro došli na Balkán. První zastávka – Podgorica. Na hlavním mezinárodním letišti Černé Hory zhruba o velikosti našeho pardubického letišťátka na nás čekal taxikář, v ruce svíral cedulku s mým jménem, a já si připadala jako princezna. To bylo za celou dovolenou poprvé a naposled, co jsem tento pocit měla. Pak už jsem si připadala buď jako Alenka v říši divů, nebo jako kus bílého masa na prodej – a to zejména, když se mi druhou mízu chytající banda pupkatých Rusů snažila vysvětlit, že když tedy s sebou nemám boyfrienda, že bych si měla na té dovolené najít nějakého náhradního (ideálně samozřejmě z jejich řad). (Ale jídlo tam mají dobrý, to se ji